Van Kunst naar Kunde 2019

Beginnend op februari 03, 2019 11:00
Geplaatst door I. Buyls
Gezien: 3795

De Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziek Geneeskunde organiseert een feestelijk nieuwjaarssymposium ‘van Kunst naar Kunde’ op zondag 3 februari 2019 in de Schouwburg van Amstelveen waarbij aandacht voor de wetenschap en voor de dans!

We vieren tijdens dit nieuwjaarssymposium de opening van het nieuwe verenigingsjaar 2019, delen graag de mooie ontwikkelingen die zich de afgelopen maanden achter de schermen hebben afgespeeld en halen de onderlinge banden aan, zowel tussen de NVDMG-leden, als tussen de (oud-) Feistritz cursisten; in oktober 2018 organiseerde de NVDMG alweer haar 15e cursus Dans, Muziek en Geneeskunde in Burg Feistritz in Oostenrijk.


Tijdens het geaccrediteerde symposium op 3 februari 2019 wordt een verdieping aangeboden op de eerder behandelde lesstof van de Dans, Muziek en Geneeskunde cursussen en wordt aandacht besteed aan onderwerpen die relevant zijn voor iedere praktijkvoering al dan niet met een focus op de Dans en Muziekgeneeskunde. Hiermee is het programma geschikt voor alle geïnteresseerden - voor zowel ex-cursisten, voor leden als voor overige zorgprofessionals.

In het programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

-        psychiatrie bij de musicus

-        burn-out bij de zorgprofessional

-        orthopaedie toegespitst op de dans en muziekgeneeskunde.

*Dansers, musici en zangers dienen als voorbeeld, maar alle leerstof is direct toepasbaar op algemeen voorkomende aandoeningen in de dagelijkse (huisartsen)praktijk.

Na het geaccrediteerde wetenschappelijke en praktijkgerichte gedeelte, nodigen we u uit voor een feestelijke lunch en aansluitend een aanstekelijke en humorvolle dansvoorstelling van Introdans. Voorafgaand aan de dansvoorstelling is voor ons de gelegenheid gecreëerd om de warming-up en spacing van de dansers van Introdans bij te wonen en na afloop volgt een meet & greet met de dansers!

Ontzettend graag gaan we samen met u lachend en dansend en vol inspiratie 2019 in; we zien er naar uit om op deze mooie middag samen met u het nieuwe verenigingsjaar in te luiden!

 

****************************************************************************

Programma (wijzigingen voorbehouden)

11:00 uur                   Inloop met koffie  

11:30 uur                   Opening en welkom

11:35-13:00 uur       Psychiatrie: “De Zenuwen”

                                         Michaël van Ekeren, psychiater & zanger,

                                         Roel van Kuppevelt, huisarts.

13:00-13:15 uur       Burn-out: “Vóórkomen en voorkómen”

                                         Cuna Knegt, arts-onderzoeker, bestuurslid NVDMG

13:15-13:30 uur        Orthopaedie: Pijn door Passie”

                                         dr. Boni Rietveld, orthopaedisch chirurg & musicus, voorzitter NVDMG

13:30-14:30 uur        Nieuwjaarslunch

14:30-15:00 uur           Gelegenheid om de warming-up en spacing van de dansers van Introdans bij te wonen in de Schouwburgzaal

15:00 uur                    Aanvang voorstelling “Gekkigheid” van Introdans

Na afloop                    ‘Meet & greet’ met de dansers van Introdans