Oefening baart Kunst 2019

Beginnend op september 29, 2019 11:00
Geplaatst door I. Buyls
Gezien: 1973

 

Het is alleen nog mogelijk u online in te schrijven voor het symposium. Wilt u ook graag aansluiten bij koffietafel en concert? Stuur dan een mail naar info@nvdmg.org. Wij inventariseren of er nog een kaartje voor het concert beschikbaar is en nemen contact met u op.

De Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziek Geneeskunde organiseert het symposium ‘Oefening baart Kunst’ op zondag 29 september 2019 in Muziekgebouw Eindhoven, waarbij aandacht voor de wetenschappen in de muziek en de dans. Tevens halen we tijdens deze gelegenheid graag de onderlinge banden in het werkveld aan en is er gelegenheid de nieuwe bestuursleden van de NVDMG te ontmoeten. Tijdens het symposium wordt aandacht besteed aan onderwerpen die relevant zijn voor iedere praktijkvoering, met een focus op de Dans- en Muziekgeneeskunde. Hiermee is het programma geschikt voor alle geïnteresseerden - voor zowel leden, als niet-leden, paramedici en overige zorgprofessionals. Voel u vrij om collega’s met een interesse voor dit vakgebied, familie en vrienden uit te nodigen zich ook in te schrijven!

In het programma komen onderstaande onderwerpen aan bod, waarbij dansers, musici en zangers als voorbeeld dienen. De leerstof is toepasbaar op algemeen voorkomende aandoeningen in de dagelijkse praktijk:

  • "Wat hoort een musicus (nog) in het symfonieorkest?"
  • "Brass playing is no harder than deep breathing. Het belang van een actieve ademhaling."
  • "Een drieluik over dansgeneeskunde"

Voorafgaand aan het wetenschappelijke en praktijkgerichte gedeelte, nodigen we u uit voor een Brabantse koffietafel en een concert van Amsterdam Sinfonietta. Meer informatie over de sprekers en het programma vindt u in deze folder

Graag maken we er samen met u een inspirerende, gezellige en nuttige dag van. We kijken uit naar uw komst!

 

Kosten
Leden van de NVDMG:
- volledige programma: €60,-
- alleen wetenschappelijke gedeelte: gratis

Niet-leden:
- volledige programma: €110,- 
- alleen wetenschappelijke gedeelte: €50,-