Workshop splints 2020

Deelnemen
Beginnend op oktober 08, 2020 16:00
Gezien: 647

De NVDMG organiseeert in samenwerking met WE-design, ProReva en OIM een workshop siliconen, kunststof- en silversplints speciaal voor artsen en therapeuten. De workshop vindt plaats bij de Hogeschool ArtEZ, Onderlangs 9, te Arnhem. In deze cursus ligt de focus op de zin en onzin van het inzetten van spalken in de behandeling van musici. De cursus bestaat uit een theoretisch en een 'hands-on' praktisch gedeelte. Accreditatie is toegekend voor artsen voor 3 uur en voor oefen-  en ergotherapeuten voor 2,5 uur. We zorgen voor handhaving van de geldende maatregelen in verband met covid-19. U kunt zich aanmelden via bovenstaande 'deelnemen'-knop. 

Aansluitend vindt de ALV plaats, als lid van de NVDMG meldt u zich daar via bovenstaande knop direct voor aan. Voor een simpele maaltijd voor aanvang van de ALV wordt gezorgd.

Het programma is als volgt:

15.45u ontvangst
16.00u introductie door Kees Hein Woldendorp: 'de muzikale hand' met uitleg over de theorie en de plaats van de splints
16.45u presentatie siliconen en kunststof splints door ProReva
17.30u presentatie silversplints door WE-design
18.15u vragen
18.30u einde

Daarna, alleen voor leden en na aanmelding:
18.30u maaltijd
19.00u aanvang ALV
21.30u verwacht einde

Klachten in het houding en bewegingsapparaat komen veel voor bij musici. Dit betreft meestal pijn of bewegingsverstoring van de bovenste extremiteit. Dat is niet verrassend gezien de enorme eisen die aan een professionele musicus worden gesteld. De impact van deze klachten op het musiceren kan groot zijn, met soms vroegtijdig afbreken van de muzikale carrière. De behandelresultaten zijn daarbij nogal wisselend, soms tegenstrijdig en ronduit schadelijk. Een scala aan redenen zijn hiervoor aan te wijzen, waaronder een grote diversiteit aan expert opinions over de vermeende oorzaak met de daaruit voortvloeiende behandelstrategieën. De wetenschappelijke onderbouwing van deze aanpakken en visies is helaas beperkt. Toch moet de musicus met blessure worden behandeld. Hoe pak je dit dan aan? Vanuit welk theoretisch model?