9 - 13 oktober 2019: 16e cursus Dans, Muziek en Geneeskunde

Op oktober 09, 2019

Bij Burg Feistritz, A-2873 Feistritz am Wechsel, Niederösterreich

info@nvdmg.org

http://www.nvdmg.org

Hits: 692


In deze interactieve cursus behandelen we veel voorkomende klachten bij dansers en musici, die vanwege de hoge eisen aan hun mentale en fysieke functioneren regelmatig geblesseerd raken. Aan bod komen lage rug- en nekklachten (inclusief de centrale beïnvloeding en risicofactoren voor het ontstaan van chronische pijn), orthopedische problemen van de onderste en bovenste extremiteiten, persoonlijkheidsstoornissen en preventieve geneeskunde. Praktische vaardigheden, zoals het omgaan met patiënten met persoonlijkheidsstoornissen en het onderzoek én de behandeling van gewrichten, de lage rug en de nek worden zowel onderwezen als geoefend in workshops.

Naast concerten en een dansdemonstratie in de burcht, staat een bezoek aan een concert door ‘onze eigen’ celliste Harriet Krijgh in de beroemde gouden zaal van de Musikverein in Wenen - de zaal van het nieuwjaarsconcert - op het programma.

Bijna 20% van de Nederlandse bevolking is actief met de uitvoerende kunsten bezig en ook u zult steeds meer artistieke patiënten zien, die door klachten gehinderd worden in hun “passie”. Dansers en musici, beroeps én amateurs, leveren topprestaties en hun blessures vormen juist daardoor aansprekende voorbeelden voor vergelijkbare problematiek in de algemene populatie: de tijdens deze cursus opgedane kennis en vaardigheden zijn dan ook direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk van - met name - huisartsen, revalidatieartsen, sportartsen, bedrijfsartsen en paramedici.

Kosten bedragen €1.575 voor de cursus, reiskosten, verblijfskosten en het sociale programma. Leden van de NVDMG krijgen €100 korting en betalen dus €1.475 (alles inclusief). Uiteraard is er de mogelijkheid lid te worden van de NVDMG en direct te profiteren van de ledenprijs. Partners betalen €1.275,-. Er is geen apart partnerprogramma, partners doen mee met het reguliere sociale programma. 

Meer informatie vindt u in deze folder. Inschrijven kan via deze link.