Embouchure - kennisplatform

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
3 dec. 2021 09:30 - 12:30
Locatie
Ede, Akoesticum

Embouchure - kennisplatform

Kennisplatform embouchure(problemen) voor koperblazers, docenten en behandelaars met kennis op het gebied van embouchure

Zestig procent van de koperblazers ervaart problemen met de embouchure. De NVDMG wil de handen ineen slaan en alle kennis die voorhanden is met elkaar delen en overbrengen op zoveel mogelijk behandelaars en musici. Tijdens het kennisplatform komen 10 experts op het gebied van embouchure bij elkaar om kennis uit te wisselen en nieuwe kennis te ontwikkelen. Het kennisplatform heeft als doel om de beschikbare kennis op gebied van embouchure en embouchureproblemen voor koperblazers te verzamelen en een gemeenschappelijke taal en benadering voor de praktijk af te spreken, zoveel mogelijk gestoeld op evidence based medicine principes. Dat houdt in dat de beste wetenschappelijke kennis moet worden geïntegreerd met de best mogelijke praktijkkennis, aangezien veel binnen de wereld van de embouchure(problemen) niet onderzocht is, met name vwb onderwijsmethoden, het vergelijken van verschillende embouchure –pedagogiek methoden en de relatie met eventuele embouchureproblemen, als de effectiviteit van behandelmethoden van koperblazers met embouchure problemen.

Missie
De missie van het kennisplatform is om elk onnodig embouchureprobleem Nederland uit te bannen, dat Nederland ‘wereldkampioen koperblazen’ wordt, en dat embouchureproblemen effectief en in goede samenspraak tussen de blazers en de behandelaars plaatsvindt.

Visie
Het kennisplatform probeert tot een waardenvrije kennisuitwisseling en kennissynthese te komen. De verzamelde informatie dient te allen tijden laagdrempelig beschikbaar te zijn, zodat het voor een ieder relevant is om bij te dragen aan bovenstaand proces. Belangrijk is te realiseren dat veel van de kennis expert-opinion is, op zijn hoogst matig onderbouwd en dat uit internationaal onderzoek blijkt dat ook onder de allergrootste embouchure experts tegenstrijdige visies bestaan. De uitdaging is om deze visies boven tafel te krijgen, zonder waardeoordeel, respectvol, en van daaruit juist tot nieuwe kennissynthese te komen.

Voor wie?
Het kennisplatform staat open voor koperblazers, docenten en behandelaars met kennis van of ruimschoots ervaring met embouchure. Bij aanmelding wordt u gevraagd naar uw deskundigheid op dit gebied.

De nascholing wordt ondersteund en gedragen door Kees Hein Woldendorp (revalidatiearts), René Henket (trompettist/embouchure analyse), Cees Hazenberg (tandarts), Janine Stubbe (lector Performing Arts Medicine) en Nathalie Roussel (hoofddocent revalidatiewetenschappen en kinesitherapie) en Mees Vos (hoofddocent hoorn).

Aansluitend aan het kennisplatform vindt de basiscursus embouchure plaats, van 13:30-16:30u. Tijdens deze cursus wordt alle beschikbare kennis gedeeld met zoveel mogelijk behandelaars en docenten.

Doet u mee?

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen