Kennisplatform embouchure

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
18 nov. 2022 13:30 - 17:00
Locatie
Reehorst, Ede

Kennisplatform embouchure

Op 18 november as organiseren we een vervolg op het succesvolle kennisplatform embouchure van vorig jaar december. We hebben een excellente spreker kunnen strikken, namelijk prof. Matthias Bertsch, muziek-bewegingswetenschapper aan het Conservatorium te Wenen. Prof. Bertsch zal een voordracht houden over zijn nieuwste bevindingen op het gebied van de embouchure bij koperblazers.

In het middagprogramma is er ruimte voor discussie aan de hand van onderzoek van Simon Emmen, master student trombone te Tilburg. Emmen vergelijkt twee typen embouchure technieken met elkaar en daarvoor is input nodig enerzijds van docenten en koperblazers, anderzijds van therapeuten, artsen en wetenschappers over welke aspecten belangrijk zijn in embouchure.

Zestig procent van de koperblazers ervaart problemen met de embouchure. De NVDMG wil de handen ineen slaan en alle kennis die voorhanden is met elkaar delen en overbrengen op zoveel mogelijk behandelaars en musici. Tijdens het kennisplatform komen 10 experts op het gebied van embouchure bij elkaar om kennis uit te wisselen en nieuwe kennis te ontwikkelen. Het kennisplatform heeft als doel om de beschikbare kennis op gebied van embouchure en embouchureproblemen voor koperblazers te verzamelen en een gemeenschappelijke taal en benadering voor de praktijk af te spreken, zoveel mogelijk gestoeld op evidence based medicine principes. Dat houdt in dat de beste wetenschappelijke kennis moet worden geïntegreerd met de best mogelijke praktijkkennis, aangezien veel binnen de wereld van de embouchure(problemen) niet onderzocht is, met name vwb onderwijsmethoden, het vergelijken van verschillende embouchure –pedagogiek methoden en de relatie met eventuele embouchureproblemen, als de effectiviteit van behandelmethoden van koperblazers met embouchure problemen.

Voor wie?
Het kennisplatform staat open voor koperblazers, docenten en behandelaars met kennis van of ruimschoots ervaring met embouchure. 

Praktische informatie
18 november 13.30-17.00u
Reehorst, Bennekomseweg 24, Ede
€25,- voor leden / €95,- voor niet leden

Door ABAN geaccrediteerd voor alle artsen met 2 punten.
Accreditatie voor paramedici is aangevraagd bij ADAP.

 

 

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien